Mohd Nasir Isa's Blog

Just another WordPress.com weblog

Report Duty

with 4 comments

Hari permulaan bekerja di KL. Aku terkejut dari tidur apabila terdengar bacaan tarahim dari bilal Masjid Kg Baru. Terus capai tuala, berus gigi dan ketandas. Selepas solat subuh, terus pakai pakaian kerjaku. Semacam ada semangat baru hari ini, maklumlah baru nak masuk kerja !!!

Pukul 7:25 minit pagi aku turun dari rumahku untuk ke tempat kerja, naik motor honda wave c100 yang baruku pos dari Dungun dua hari lepas menuju ke stesen LRT Kg Baru. Sampai disitu aku teringat aku tertinggal “mata” aku dirumah, terus pusing balik kerumah dan ambil spec aku, pergi semula ke LRT yang kebetulan sampai semasa aku sampai disitu. Beberapa minit kemudian, aku sampai ke stesen KLCC dan pejabat baruku berada. Aku sampai disitu pukul 7:54 pagi.

Aku dijemput masuk oleh Mary Teo, Project Coordinator kedalam ofis. Dia memberikan notebook baruku sebagai tanda aku sudah menjadi staff. Aku akan membuat medical check-up pada sebelah petang ini, selepas solat Jumaat nanti di Klinik.

Written by mohdnasirisa

16/07/2010 at 11:03 am

Posted in Petra Resources

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Good luck En Nasir…1st day on Friday; good start.

    syaifullah

    18/07/2010 at 9:27 am

    • Alhamdulillah En Syaifullah, memang lah hari Jumaat itu Penghulu kepada segala hari dan diberikan banyak ganjaran apabila kita beribadat pada hari itu dan memang pun kerja itu satu ibadat dengan niat nak menyara keluarga kita. InsyaAllah, thank you saudara.

      mohdnasirisa

      18/07/2010 at 9:42 am

  2. Company mana?

    patrk

    13/03/2011 at 7:38 pm

    • Oh ni cerita lama, saya dah resign dengan kompeni ni, saya sekarang nak buat kerja sendiri pulak, dah jemu 30 tahun, asyik kayakan orang lain, kali ni nak kayakan diri sendiri pulak….

      Oh kompeni tu Petra Resources Sdn Bhd, kompeni Lebai Malang !!!!

      mohdnasirisa

      14/03/2011 at 9:32 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: